הבזקים
הספר גן נעול מציע להבין את ההתנסות של נשים מטופלות פוריות דרך חוויית גופן המטופל. בספר זה מוצג קולן של נשים מטופלות פוריות המתבקשות לתאר דרך הגוף את טיפולי ההפריה החוץ גופית.
טיפולי פוריות

גן נעול - חוויות הגוף, הזהות והרגש של נשים מטופלות פוריות בישראל

גורם מפרסם: אתר "הדרך למעלה"
מחבר: ד"ר הילה העליון
מקור: הוצ. פרדס
תאריך: 21.10.2008

גן נעול - חוויות הגוף, הזהות והרגש של נשים מטופלות פוריות בישראל  " מאת  ד"ר הילה העליון. הוצ. פרדס (2007).

 מקור וקרדיט: אתר "הדרך למעלה"

 מה מאפיין את "שפת הכאב" הגופי-נשי, השגורה בפי נשים במהלך טיפולי הפוריות? כיצד מסייעת להן שפה זו לנסח מחדש את גבולות הגוף? אלו קשיים ייחודיים מחלחלים לאטם לקשר הזוגי במהלך תקופה זו? כיצד מתמודדות מטופלות פוריות עם היבטים רגשיים וזהותיים כאשר גופן נתון לשגרת טיפולים מתמדת?

גן נעול מבוסס על המודל גוף-זהות-רגש שפיתחה המחברת, הילה העליון -  ד"ר לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן - במהלך כתיבת מחקרה כדוקטורנטית מצטיינת. העליון, שחוותה את שגרת הטיפולים על בשרה, חושפת את סיפוריהן של 25 נשים ישראליות מטופלות פוריות. מנעד הקולות העשיר, מאפשר הן לקוראות והן לנציגי הממסד הרפואי להבין את ההתנסויות הנשיות המורכבות, הכרוכות בטיפולי הפריה חוץ-גופית. 

הספר גן נעול מציע להבין את ההתנסות של נשים מטופלות פוריות דרך חוויית גופן המטופל. בספר זה מוצג קולן של נשים מטופלות פוריות המתבקשות לתאר דרך הגוף את טיפולי ההפריה החוץ גופית.

 מטרתה של החוקרת היא להציג את הטיפולים מנקודת ראות גופנית נשית, באמצעותה ניתן יהיה לברוא שפת גוף נשית חדשה. תוך שהיא מפרטת את הדימויים שמספקות נשים, ניתן ללמוד כיצד חווית החסר קורמת עור וגידים. תיאור הגוף הנשי כגוף מאכזב, כגוף פרוץ גבולות נוכח התערבות פולשנית, הדרך בה נשים ממשיגות את כאבי הגוף ועוד, יכולה לסייע בזיהוי הצרכים הייחודים של כל אישה בימי הטיפולים. כך למשל ההתייחסות לכאב, מספר זה עולה כי ישנן נשים שבימי הטיפולים לומדות בעצמן לזהות את תרחישי הגוף (כאבי מחזור, ביוץ, כאב שלאחר שאיבת ביציות ועוד), מידע שמסייע להן להשיב שליטה לחייהן.

 בנוסף לסיפורי הגוף חושפת המחברת גם את מכלול ההתנסויות הזהותיות של מטופלות הפוריות, כיצד הן מתמרנות את חיי הזוגיות בימים המלחיצים של הטיפולים, כיצד הן מקבלות החלטות בנוגע לעבודתן המשיקה לא פעם לזמן הזריקות היומיות, באילו תנאים הן מוכנות לחשוף את בעיית הפוריות בפני חברים ומשפחה ועוד. 

ולבסוף מתייחסת המחברת גם לעולם הרגשי של מטופלות הפוריות, ובודקת כיצד מנוהלים רגשות בקשרים חברתיים, בקשרים זוגיים ומול סמכויות מטפלות למען שימור שגרת הטיפולים. ההיבט הפמיניסטי העולה מן הספר מדגיש את חשיבות ה"קול הנשי" בזמן טיפולי הפוריות. להבאת הקול הנשי יש משנה תוקף הן בהקשר הישראלי אשר בשנים האחרונות הפך את טיפולי הפוריות נגישים יותר ויותר לנשים ולזוגות, ובנוסף לכך  יש לזכור כי פעמים רבות נשים הופכות למטופלות פוריות גם בשעה שבני זוגן אובחנו כמקור הבעיה.

 קישור

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק