מה מעיד על חוסר במגנזיום?
המקורות העיקריים למגנזיום במזון
המקורות העיקריים למגנזיום ממזון הם ירקות, בעיקר ירקות עליים ירוקים, קטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים ומוצריהםץ יש כיום ירידה משמעותית בצריכת המגנזיום בשל שינוי בהרגלי התזונה והמעבר למזון מעובד. באתר ויקירואה נכתב לאחרונה על כך , כולל מחקרים בנושא.
המשך...
מגנזיום הוא מינרל חיוני שלעיתים קרובות חסר בתזונה המודרנית. לאבותינו הייתה אספקה בשפע ממנו דרך אכילה של איברים פנימיים, מאכלי ים ושתיית מים מינרלים טבעיים. ההמלצה הרשמית לצריכה יומית היא 320 עד 420 מ"ג והצריכה בפועל בארה"ב היא 250 מ"ג. מגנזיום מעורב בעשרות פעילויות חיוניות של התאים כולל תאי המוח בהם מתרכזת הסקירה נמועילה של מיקי בן דור.
המשך...
מגנזיום מהווה מרכיב חיוני לכ-300 תגובות ביוכימיות שונות בגוף. הוא חיוני לתפקוד השרירים והעצבים, בדיקות דם לא באמת משקפות את תקינות רמת המגנזיום בגוף... קיימת בדיקה מיוחדת להערכת רמות מגנזיום בגוף, אבל לצערנו זו אינה בדיקה שזמינה לציבור. עובדה מעניינת היא שלסידן ולמגנזיום תפקודים משלימים אך הפוכים: סידן שותף לכיווץ השריר ומגנזיום להרפיה.
המשך...