לפחמימות יצא שם רע בשל הקשר בין צריכה מופרזת שלהן להשמנה, תסמונת מטבולית וסוכרת. "רעילות פחמימות" היא מונח המתאר צריכת יתר של כל סוגי הפחמימות שגורמת למחלות כרוניות. משום כך, דיאטות דלות בפחמימות הפכו לפופולריות בקרב אנשים שרוצים לרדת במשקל או לאזן את רמת הסוכר בדם. אולם מחקרים מראים שאיכות הפחמימות הנצרכות חשובה כמו כמותן.
המשך...
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...
המשך...
הטעות הנפוצה מכולן היא זו המתייחסת לצריכת פחמימות כגורם בעייתי בשמירה על משקל תקין. כמו בכל דבר בחיים מידתיות היא המפתח ! הבעיה היא לא הפחמימות עצמן אלא כמה אנחנו אוכלים מהן... לכן ,חשוב להקפיד לחלק את אכילת הפחמימות לאורך כל היום כאשר אנחנו לא מעמיסים כמות גדולה מידי בארוחה אחת ומצד שני לא פותחים פער של יותר מ-4 שעות בהן לא אכלנו בכלל פחמימות.
המשך...